نتایج امیدوارکننده آزمایش یک واکسن برای شایع‌ترین بیماری آمیزشی-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

نتایج امیدوارکننده آزمایش یک واکسن برای شایع‌ترین بیماری آمیزشی

کارآزمایی‌های بالینی مقدماتی واکسنی برای پیشگیری از باکتری کلامیدیا، یک عفونت آمیزشی و عامل ناباروری در زنان و نیز عامل نابینایی حدود دو میلیون نفر در جهان، امیدوارکننده بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۶ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 14
کد خبر: ۲۳۶۰۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ کلامیدیا شایع‌ترین عفونت آمیزشی در جهان است و تا به حال واکسن برای آن در اختیار نبوده است.

کلامیدیا شایع‌ترین علت ناباروری در زنان است. این باکتری باعث ایجاد بیماری التهابی لگن می‌شود که به ایجاد بافت جوشگاهی می‌انجامد و در صورت درمان نشدن بارداری را برای زنان سخت‌تر می‌کند. این باکتری همچنین می‌تواند باعث عفونت چشمی شود.

پژوهشگران انگلیسی و دانمارکی در یک کارآزمایی بالینی مقدماتی این واکسن دریافتند که این واکسن بی‌خطر است و در افراد پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند.

در این بررسی در «موسسه ملی پژوهش بهداشتی» در لندن که یافته‌های در ژورنال «لنست بیماری‌های عفونی» منتشر شده است، بیش از ۱۵۰ نفر در فاصله سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ شرکت کردند.

شرکت‌کنندگان به دو دسته مساوی شامل مردان و زنان سالم با میانگین سنی ۲۶ سال تقسیم شدند. هیچ‌کدام از آنان دچار عفونت کلامیدیا نبودند.

پژوهشگران مقدار‌های متفاوت واکسن را در این افراد آزمایش کردند. یک گروه واکسن واقعی و گروه دیگر واکسن‌نما (واکسن دروغین یا پلاسبو) را در سه روز متوالی در طول یک دوره تقریباً ۴ ماهه دریافت کردند.

کارشناسان می‌گویند گرچه این واکسن توانسته است پاسخ ایمنی در افراد ایجاد کند، اما هنوز آزمایش‌های بیشتری برای ثابت شدن کارآیی آن لازم است. آیا این واکسن مانع از عفونت کلامیدیا می‌شود یا در صورت عفونت با این باکتری علائم آن را کاهش می‌دهد؟

پژوهشگران اکنون در حال به راه انداختن یک کارآزمایی بالینی «مرحله دوم» بزرگ‌تر هستند تا کارآیی این واکسن را ارزیابی کنند.

این پژوهشگران می‌گویند امیدواری‌شان این است که این واکسن روزی بتواند هم از عفونت‌های دستگاه تناسلی و هم از عفونت‌های چشمی پیشگیری کند.

شرکت‌کنندگان در این بررسی علاوه یک تزریق واکسن در بازو واکسن را به صورت قطره چشمی هم دریافت کردند.

پژوهشگران می‌گویند اینکه واکسن به صورت قطره چشمی توانسته است در چشم افراد پاسخ ایمنی ایجاد کند، غافلگیر شدند.

کارشناسان می‌گویند واکسنی برای کلامیدیا به عنوان یکی از شایع‌ترین عفونت‌های آمیزشی بسیار مورد نیاز است.

یک عفونت شایع دیگر منتقل‌شونده از راه جنسی ویروس پاپیلومای انسانی، عامل زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم است، گرچه عفونت با این ویروس اغلب بدون علامت است.

خوشبختانه برای پیشگیری از این عفونت واکسنی موجود است که با تزریق در سنین نوجوانی می‌تواند مانع از عفونت با انواعی از این ویروس شود که سرطان دهانه رحم ایجاد می‌کنند. / همشهری

ارسال نظر