فیلم| لحظه دستگیری هانی کُرده شرور سطح یک به ضرب گلوله پلیس مدیرعامل پرسپولیس استعفا کرد/ جانشین درویش مشخص شد عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت

نتایج امیدوارکننده آزمایش یک واکسن برای شایع‌ترین بیماری آمیزشی

کارآزمایی‌های بالینی مقدماتی واکسنی برای پیشگیری از باکتری کلامیدیا، یک عفونت آمیزشی و عامل ناباروری در زنان و نیز عامل نابینایی حدود دو میلیون نفر در جهان، امیدوارکننده بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۶ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 14
کد خبر: ۲۳۶۰۸۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ کلامیدیا شایع‌ترین عفونت آمیزشی در جهان است و تا به حال واکسن برای آن در اختیار نبوده است.

کلامیدیا شایع‌ترین علت ناباروری در زنان است. این باکتری باعث ایجاد بیماری التهابی لگن می‌شود که به ایجاد بافت جوشگاهی می‌انجامد و در صورت درمان نشدن بارداری را برای زنان سخت‌تر می‌کند. این باکتری همچنین می‌تواند باعث عفونت چشمی شود.

پژوهشگران انگلیسی و دانمارکی در یک کارآزمایی بالینی مقدماتی این واکسن دریافتند که این واکسن بی‌خطر است و در افراد پاسخ ایمنی ایجاد می‌کند.

در این بررسی در «موسسه ملی پژوهش بهداشتی» در لندن که یافته‌های در ژورنال «لنست بیماری‌های عفونی» منتشر شده است، بیش از ۱۵۰ نفر در فاصله سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ شرکت کردند.

شرکت‌کنندگان به دو دسته مساوی شامل مردان و زنان سالم با میانگین سنی ۲۶ سال تقسیم شدند. هیچ‌کدام از آنان دچار عفونت کلامیدیا نبودند.

پژوهشگران مقدار‌های متفاوت واکسن را در این افراد آزمایش کردند. یک گروه واکسن واقعی و گروه دیگر واکسن‌نما (واکسن دروغین یا پلاسبو) را در سه روز متوالی در طول یک دوره تقریباً ۴ ماهه دریافت کردند.

کارشناسان می‌گویند گرچه این واکسن توانسته است پاسخ ایمنی در افراد ایجاد کند، اما هنوز آزمایش‌های بیشتری برای ثابت شدن کارآیی آن لازم است. آیا این واکسن مانع از عفونت کلامیدیا می‌شود یا در صورت عفونت با این باکتری علائم آن را کاهش می‌دهد؟

پژوهشگران اکنون در حال به راه انداختن یک کارآزمایی بالینی «مرحله دوم» بزرگ‌تر هستند تا کارآیی این واکسن را ارزیابی کنند.

این پژوهشگران می‌گویند امیدواری‌شان این است که این واکسن روزی بتواند هم از عفونت‌های دستگاه تناسلی و هم از عفونت‌های چشمی پیشگیری کند.

شرکت‌کنندگان در این بررسی علاوه یک تزریق واکسن در بازو واکسن را به صورت قطره چشمی هم دریافت کردند.

پژوهشگران می‌گویند اینکه واکسن به صورت قطره چشمی توانسته است در چشم افراد پاسخ ایمنی ایجاد کند، غافلگیر شدند.

کارشناسان می‌گویند واکسنی برای کلامیدیا به عنوان یکی از شایع‌ترین عفونت‌های آمیزشی بسیار مورد نیاز است.

یک عفونت شایع دیگر منتقل‌شونده از راه جنسی ویروس پاپیلومای انسانی، عامل زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم است، گرچه عفونت با این ویروس اغلب بدون علامت است.

خوشبختانه برای پیشگیری از این عفونت واکسنی موجود است که با تزریق در سنین نوجوانی می‌تواند مانع از عفونت با انواعی از این ویروس شود که سرطان دهانه رحم ایجاد می‌کنند. / همشهری

ارسال نظر
آخرین اخبار